Dit is de bedoeling.

De gemeente Aalsmeer maakt vanaf 2019 geen gebruik meer van de sporthal aan de Thijsselaan in Aalsmeer. SV Omnia 2000 zou deze hal graag geschikt willen maken als trampolinecentrum, en zo haar droom voor een eigen (multifunctionele) trainingslocatie willen realiseren.

Het trampolinecentrum wordt veel meer dan alleen een locatie voor de trampolinespringers van SV Omnia 2000. Het wordt ook een sportlocatie voor heel veel anderen. Hier kunt u meer over lezen op de pagina ‘
Zorg & Welzijn‘.

Om de sporthal geschikt te maken voor top- en breedtesport zijn er flinke aanpassingen nodig. Graag informeren we u via deze pagina over de veranderingen en de doelstelling van het gebouw.

Inrichting

In het Trampolinecentrum zal plaats zijn voor onder andere vijf trampolines, speciale trampolinegordels,
een valkuil en een krachthonk.

Het gaat hier om een permanente inrichting waarbij alles blijft staan zoals we het eenmalig neerzetten. Deze mogelijkheid zijn we enorm blij mee, aangezien het op- en afbouwen van al het materiaal een zeer inspannende en zwarte taak is.

Verbouwing

De Sporthal de Thijsse zal flink verbouwd moeten worden om deze geschikt te maken voor de 
trampolinesport.

Daarvoor zal onder andere het dak met 4 meter verhoogd moeten worden tot maar liefst 10 meter.

De ESA en SV Omnia 2000 willen er samen voor zorgen dat het trampolinecentrum ook een bijdrage levert aan duurzaamheid. 

U kunt hierbij denken aan onder andere extra (vloer)isolatie en het gebruik van zonnepanelen op het dak.

Gordel & Valkuil

Om niewe sprongen veilig aan te leren gebruik je tijdens de training het liefst een valkuil of speciale trampolinegordel.

Een valkuil is een grote bak vol met blokken schuim, waarin je altijd veilig terecht komt zonder risico op blessures. 

Bij trampolinegordel kan je de eerder geoefende sprongen (in de valkuil) oefenen op de trampoline zelf, maar hang je voor de veiligheid via elastieken in een gordel aan het dak. Hierdoor kan de train(st)er in een onveilige situatie ingrijpen waardoor de springer alsnog veilig terecht komt op de trampoline.


Krachthonk

Het is van groot belang dat sporters alle spiergroepen goed trainen. Bij het trampolinespringen gebruik je bijna alle spiergroepen van je lichaam.

Op dit moment hebben we regelmatig kleinschalige kracht trainingen, waarbij de sporters in hun vrije tijd zelf nog verder trainen. 

In ons nieuwe Trampolinecentrum willen we graag een permanent krachthonk creëren met professionele apparatuur  waar we elke les een stukje kracht training kunnen toepassen.