U kunt ons helpen met het realiseren van onze droom. Koop een obligatie van de Stichting Trampolinecentrum Aalsmeer.

Op deze pagina leest u meer over de obligatieregeling. Dit is een interessante én voordelige investering voor u zelf én het trampoline centrum.

waarom een obligatie? 

Door slim gebruik te maken van de belastingwetgeving en de Geefwet bestaat er een mogelijkheid voor particulieren en bedrijven om tegen lage kosten toch een zeer relevant bedrag bij te dragen aan het Trampolinecentrum.Hoe werkt het?

U legt bij aanvang een bedrag van 300 euro in. Deze lening betalen wij u over een periode van 10 jaar terug, daarbij krijgt u ook 4% rente.

Het jaarlijkse aflossingsbedrag van 30 euro schenkt u terug aan ons. De verkregen rente houdt u zelf.

De bedragen die u jaarlijks aan ons schenkt trekt u jaarlijks af bij uw belastingaangifte.

wat levert het op voor het trampolinecentrum?

Het centrum krijgt bij aanvang van de obligatieovereenkomst een bedrag van 300 euro en keer hiervan jaarlijks rente over uit. Hier blijft na 10 jaar maar liefst 234 euro van over voor het Trampolinecentrum.

wat kost het u over de gehele periode?

Door de combinatie van schenken en de belastingteruggave kost het u in totaal zo’n 8 tot 12 euro per jaar. Afhankelijk van uw belastingtarief. Over een periode van 10 jaar kost de obligatie u dus slechts 85 tot 123 euro in plaats van 300 euro.

De kleine lettertjes van de obligatieregeling.

Stichting Trampolinecentrum Aalsmeer geeft een obligatielening uit van maximaal €45.000 en een looptijd van 10 jaar. Deze obligatielening is gebaseerd op een combinatie van schenking, rente en fiscaal voordeel.

• De stichting sluit een overeenkomst (in een onderhandsakte) af met de deelnemers aan de obligatielening.

• De obligaties worden in delen afgelost, waarbij de obligatienemers de aflossing schenken aan de stichting. Deze periodieke schenkingen zijn fiscaal aftrekbaar als periodieke gift. Tevens ontvangen obligatienemers jaarlijks rente over het resterende bedrag.

• De belastingdienst heeft goedkeuring voor deze constructie gegeven.

• Obligaties kosten €300 per stuk en worden gekocht van de stichting.

• Over de periode van 10 jaar kosten deze obligaties per stuk €85 of €123 (afhankelijk van uw belastingtarief). Zij brengen de stichting €234 per stuk op.

Uitleg

• U koopt in het voorjaar een obligatie en geeft daarbij een incasso af. De stichting incasseert €300 van uw rekening in november.

• De door u gekochte obligatie wordt in 10 jaar afgelost door de stichting. Per jaar krijgt u €30 terug. Deze €30 schenkt u direct weer terug aan de stichting en dit is fiscaal aftrekbaar. De stichting vergoedt 4% rente per jaar over het resterende bedrag. De rente behoudt u. Het voordeel voor de stichting is een opbrengst per deelnemer van €234 (300 min 66 rente).

Bij 200 obligaties levert dit ongeveer €45.000 op.

• De aflossingen worden verrekend met de overeengekomen periodieke schenkingen en de rente ontvangt u jaarlijks in december (belastingvrij).Bekijk het rekenvoorbeeld van de obligatieregeling

Voorjaar 2020
U koopt één of meerdere obligaties en betaalt €300 per stuk.

November 2020

U betaalt €300 via een incasso.

April 2021

Bij uw belastingaangifte geeft u de €30 op als gift aan Stichting Trampolinecentrum Aalsmeer onder vermelding van uw obligatienummer.Als gevolg hiervan betaalt u minder belasting.

December 2021

U ontvangt en schenkt €30 (met gesloten beurs). U ontvangt €12 rente (4% van 300).

April 2022

Bij uw belastingaangifte geeft u de €30 op als gift aan Stichting Trampolinecentrum Aalsmeer onder vermelding van uw obligatienummer.Als gevolg hiervan betaalt u minder belasting.

December 2022
U ontvangt en schenkt €30 (met gesloten beurs). U ontvangt €11 rente (4% van 270)

Dit herhaalt zich t/m 2030