ZORG & WELZIJN

Naast topsport ook zorg en welzijn in het nieuwe Trampolinecentrum 

Op deze manier ontstaat er een multifunctionele sportlocatie met een grote maatschappelijke relevantie. Met hoogwaardig materiaal, veiligheidsmaatregelen en professionele begeleiding kunnen concepten ontwikkeld worden voor de domeinen zorg en welzijn.

In samenwerking met regionale fysiotherapeuten, ziekenhuizen en revalidatiecentra kunnen wij een trainingsmogelijkheid aanbieden voor diverse doelgroepen. Hierbij kan gedacht worden aan amputatie patiënten, hartrevalidatie, mensen met overgewicht, kinderfysiotherapie, kinderen en volwassenen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen, ontspanningstherapie en nog veel meer.

Het Trampolinecentrum gaan we ook geschikt maken voor het gebruik door scholen en sportverenigingen voor aanvullende clinics naast hun bestaande sportprogramma, bijvoorbeeld voor schoonspringers en freerunners. De trampolinesport is namelijk goed voor de algemene ontwikkeling van onder andere de motoriek, conditie, kracht, balans, coördinatie, actief zijn en plezier maken. De programma’s welke hiervoor opgezet worden willen we ook beschikbaar maken voor individuele sporters door middel van een sportabonnement.


Activiteiten Zorg & Welzijn

SV Omnia 2000 heeft een groot aantal activiteiten bedacht voor diverse doelgroepen. Zo kunnen we bijvoorbeeld in samenwerking met regionale fysiotherapeuten, ziekenhuizen en revalidatiecentra een trainingsmogelijkheid bieden voor (voornamelijk jonge) amputatie patiënten. Er wordt met verschillende spelvormen aandacht besteed aan balanstraining, valtraining, rompstabiliteit en stompharding. Zelfs blinden en slechtzienden kunnen met hun speciale vaardigheden spelenderwijs toch genieten van deze mooie sport, hiervoor kunnen we een speciale training opzetten. Zo zijn er nog veel meer ideeën. 

Zie hieronder een aantal voorbeelden van de activiteiten welke we willen organiseren in het kader van Zorg & Welzijn.

bootcamps

Voor volwassenen organiseert SV Omnia 2000 Trampolinebootcamps. Het draait om actief zijn en plezier hebben met oefeningen voor kracht, conditie, coördinatie en balans. Zo wordt er een ‘circuit’ opgesteld met krachtoefeningen in het krachthonk, de matten en de trampolines. Bij de trampolines wordt ook extra aandacht besteed aan coördinatie en balans. 

kleuterspringen

Speciale lessen voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Deze kinderen zijn nog net te jong voor de reguliere recreatielessen maar kunnen op deze manier toch lekker actief zijn op de trampoline. Hierbij ligt de focus niet alleen op het springen, maar ook bij het leren van basisbewegingen zoals de koprol en een handstand. Ook worden er veel spelletjes gespeeld. Goed voor de motoriek, het omgaan met andere kinderen en om lekker actief plezier te maken. 

medische trainingen

Fysio- oefentherapeuten kunnen de trampolines gebruiken om met hun patiënten te trainen. Denk hierbij aan mensen met COPD, chronische pijn, ontspanningstherapie, hartrevalidatie of orthopedische indicaties. 

clinics

SV Omnia 2000 kan speciale clinics bieden voor sporten als turnen, schoonspringen, wakeboarden, bossabal, kunstskieën, freerunning of vechtsporten. Het gaat daarbij echt om ‘maatwerk’; de clinics worden in overleg met de aanvrager ontwikkeld.

Volwassenen

Jaarlijks organiseren wij een trampolineles voor de ouders van onze selectiespringers. Dit is altijd een groot succes, daarom willen we deze activiteit ook wekelijks laten terugkomen voor volwassen in de regio.

Recreatie

Wij hebben wekelijks meerdere trampolinelessen voor recreanten. Het gaat hierbij voornamelijk om jongeren welke de sport willen ontdekken. Deze lessen zouden we graag nog verder uitbreiden zodat meer mensen de sport leren kennen.

Kerst toernooi

De vereniging organiseert jaarlijks een  toernooi voor de selectie én recreatiegroepen. Hierbij gaan zij samen de strijd aan voor een plek op het podium. Plezier staat voor ons hoog op de agenda, dit is een van de onderdelen daarvan.